Onze ambitie en lokatie

Omdat wij zagen dat veel windhondeneigenaren meer moeite hebben met het vinden van geschikte opvang voor hun windhond(en) tijdens vakanties, ontstond het idee om deze opvang zelf te gaan aanbieden. Op een manier zoals wij zelf zouden willen dat onze honden opgevangen worden; in huiselijke sfeer, met veel ruimte en tijd buiten en exclusief met soortgenoten. De verzorging van de honden; met ze spelen, zorgdragen voor goede voeding en voldoende beweging, maar ook voldoende rustmomenten, is intensief. Het vraagt oplettendheid, een veilige omgeving en aandacht om verwondingen te voorkomen (windhonden hebben zeer kwetsbare huid en door hun snelheid ontstaan makkelijk blessures). Het geeft ons heel veel voldoening om te zien hoe de honden genieten en hoe blij hun eigenaars zijn dat hun honden een fijne logeerplek hebben. 

Het is elke keer weer een uitdaging, om de hond te leren kennen, de aandacht te geven die hij/zij nodig heeft. De eigenaars daardoor een vertrouwd gevoel te geven over het achterlaten van hun hond bij ons. En natuurlijk de hond óók een fijne vakantie te bieden!

Onze ambitie is een kleinschalige opvang voor windhonden die bekend is bij windhondeneigenaren door het hele land, waarbij wij de honden een fijne opvang kunnen bieden, in huiselijke sfeer. Dat houdt in dat de logees bij ons in huis verblijven, op de bank of op een van de vele zachte kussens lekker kunnen chillen. Wij maken geen gebruik van kennels of benches (tenzij de hond dat gewend is en de eigenaren daar specifieke wensen in hebben). De honden kunnen heerlijk spelen en ravotten in onze 1800 m2 veilig omheinde (1.80m hoog) tuin en worden verzorgd zoals ze dat thuis gewend zijn; met veel liefde en aandacht! De omheining is geleverd en professioneel geplaatst door:

Waarom specifiek windhonden? Omdat windhonden geen gewone honden zijn. Zij vragen een andere verzorging en behandeling dan “gewone” honden. Windhondeneigenaren hebben bewust voor dit ras gekozen en hechten veel waarde aan opvang en begeleiding in een pension waarvan de eigenaar ervaren en deskundig is op het gebied van deze ras specifieke eisen. Om onze deskundigheid te waarborgen hebben wij ons breed geschoold en de certificering “Vakbekwaamheid Houders van Honden en katten” behaald.

Daarnaast zijn veel windhonden geadopteerd uit het buitenland, hebben zij een andere achtergrond dan in Nederland gefokte honden, bijv. trauma’s, sporen van mishandeling, een zwerfverleden en/of jacht- , vlucht- of ander probleemgedrag.

Het is onze passie om deze honden een veilige plek te bieden waar zij zich kunnen ontspannen en zich kunnen ontwikkelen tot de fantastische honden die zij in de kern zijn.

Wij zijn betrokken bij http://www.hobodogs.nl , een stichting die adopties uit het buitenland naar Nederland regelt en ondersteunt. Wij zijn pleeggezin voor windhonden die vanuit Spanje naar Nederland komen en bij ons gesocialiseerd worden, tot zij klaar zijn voor definitieve adoptie. Daarnaast kunnen wij huisbezoeken doen om te beoordelen of een adoptant geschikt is voor huisvesting van een windhond, begeleiden we de overdracht van de geadopteerde hond aan de adoptant, doen nazorg en andere taken binnen de stichting.

 Wij hebben zelf 4 honden uit Spanje geadopteerd, dus naast deskundigheid, hebben wij ook zélf ervaren wat deze honden nodig hebben.